Very Hungry (zelo lačen) 240 ml

24.90 

MimiJumi VERY HUNGRY je sestavljen iz:

  • 1 steklenička MimiJumi, 240 ml
  • specialni cucelj STOPNJA 2

MimiJumi cucelj je izdelan iz anti-alergenega naravnega silikona z nevtralnim okusom. To pomeni, da cucelj nima tipičnega, gumijastega okusa kot cuclji iz lateksa, ki je tudi zelo pogost razlog, da nedonošenčki in dojenčki druge stekleničke kakor tudi dudice zavračajo.

Opozarjamo, da je na originalni embalaži Mimijumi VH 240 ml s strani proizvajalca napačna navedba stopnje cuclja na steklenički. Na originalni embalaži je navedeno stopnja 1, vendar ima steklenička cucelj stopnje 2, kar je navedeno na slovenski deklaraciji. Hvala za razumevanje!

Ni na zalogi

Šifra: MMJ-1 Kategoriji: ,

Opis

Prezgodaj rojeni otroci niso pripravljeni za življenje zunaj maternice. Zato ima veliko nedonošenčkov težave, zaradi katerih jih mamice kasneje ne morejo dojiti: ne morejo usklajevati sesanja in požiranja in zato jih medicinsko osebje hrani preko posebnih sond za hranjenje nedonošenčkov.

Takoj, ko začne nedonošenček požirati, lahko postopoma začnemo z zmanjševanjem števila obrokov preko sonde. Prehod iz sonde direktno na dojenje običajno ni mogoče, zato strokovnjaki svetujejo hranjenje nedonošenčkov iz lončka, kar pa ni enostavno. Obstaja tudi upravičen strah, da bi nedonošenčki po hranjenju po steklenički zavrnili dojko, zato je izbira stekleničke zelo zahtevna.

MimiJumi – rezultati meta analize Cochrane

Z meta analizo Cochrane Collaboration so znanstveniki raziskovali različne študije in tehnike hranjenja nedonošenčkov in dojenčkov in ugotavljali, kako tehnike hranjena in dovajanja hrane in mleka vplivajo na kasnejše dojenje nedonošenčkov  (glej: Collins CT, Makrides M, Gillis J, McPhee AJ. Avoidance of bottles during the establishment of breast feeds in preterm infants. Cochrane Database of Systematic Reviews, Issue4.). Študije so pokazale, da so bili dojenčki, ki so jih v bolnici hranili preko stekleničke, kasneje prav tako uspešno dojeni, kot tisti, ki v bolnici nikdar niso pili iz stekleničke. Torej opustitev stekleničk ni merilo, da nedonošenčki ne bi sprejeli materine dojke. Tukaj je pomembna le vrsta in oblika stekleničke!

MimiJumi – funkcija po zgledu narave

Zato so stekleničke mimijumi prava pomoč in rešitev in ne pomagajo samo pri hranjenju in dovajanju hrane, temveč lahko z njimi vadite zmožnost sesanja: Kot pri dojki, morajo nedonošenčki in novorojenčki s stekleničko mimijumi vzpostaviti ustrezen vakuum na podlagi kombinacije premikanja jezika in čeljusti.

S tem uravnavajo pretok količine mleka oz. hrane sami in lahko brez „pritiska od zgoraj“ enakomerno pijejo, požirajo, dihajo in med hranjenjem tudi počivajo. Zelo pomembno je tudi dejstvo, da je steklenička kot EDINA NA SVETU koncipirana tako, da ne more priti do prekomernega „goltanja“ in izliva mleka v usta, saj mleko iz stekleničke ne teče samo od sebe.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Very Hungry (zelo lačen) 240 ml”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja