mimijumi-prednostiHranjenje nedonošenčkov

Prezgodaj rojeni otroci niso pripravljeni za življenje zunaj maternice. Zato ima veliko nedonošenčkov težave, zaradi katerih jih mamice kasneje ne morejo dojiti: ne morejo usklajevati sesanja in požiranja in zato jih medicinsko osebje hrani preko posebnih sond za hranjenje nedonošenčkov. Takoj, ko začne nedonošenček požirati, lahko postopoma začnemo z zmanjševanjem števila obrokov preko sonde. Prehod iz sonde direktno na dojenje običajno ni mogoče, zato strokovnjaki svetujejo hranjenje nedonošenčkov iz lončka, kar pa ni enostavno. Obstaja tudi upravičen strah, da bi nedonošenčki po hranjenju po steklenički zavrnili dojko, zato je izbira stekleničke zelo zahtevna.

Rezultati meta analize Cochrane

Z meta analizo Cochrane Collaboration so znanstveniki raziskovali različne študije in tehnike hranjenja nedonošenčkov in dojenčkov in ugotavljali, kako tehnike hranjena in dovajanja hrane in mleka vplivajo na kasnejše dojenje nedonošenčkov (glej: Collins CT, Makrides M, Gillis J, McPhee AJ. Avoidance of bottles during the establishment of breast feeds in preterm infants. Cochrane Database of Systematic Reviews, Issue4.). Študije so pokazale, da so bili dojenčki, ki so jih v bolnici hranili preko stekleničke, kasneje prav tako uspešno dojeni, kot tisti, ki v bolnici nikdar niso pili iz stekleničke. Torej opustitev stekleničk ni merilo, da nedonošenčki ne bi sprejeli materine dojke. Tukaj je pomembna le vrsta in oblika stekleničke!

slika-cucelj-tloris-500Funkcija po zgledu narave

Zato so stekleničke MimiJumi prava pomoč in rešitev in ne pomagajo samo pri hranjenju in dovajanju hrane, temveč lahko z njimi vadite zmožnost sesanja: Kot pri dojki, morajo nedonošenčki in novorojenčki s stekleničko MimiJumi vzpostaviti ustrezen vakuum na podlagi kombinacije premikanja jezika in čeljusti. S tem uravnavajo pretok količine mleka oz. hrane sami in lahko brez „pritiska od zgoraj“ enakomerno pijejo, požirajo, dihajo in med hranjenjem tudi počivajo. Zelo pomembno je tudi dejstvo, da je steklenička kot EDINA NA SVETU koncipirana tako, da ne more priti do prekomernega „goltanja“ in izliva mleka v usta, saj mleko iz stekleničke ne teče samo od sebe.

MimiJumi podpira pravilen način sesanja

Posebej mehak cucelj MimiJumi podpira še nekoordinirano sesanje in nedonošenčka na naraven način uči, kako bo kasneje sesal iz dojke. Zaradi nizke moči vakuumsko reguliranega ventila je cucelj še posebej primeren za uporabo pri nedonošenčkih, pri katerih se uvaja prehod iz enteralnega k oralnemu hranjenju, kakor tudi pri dojenčki, ki so rojeni v roku, vendar imajo težave s sesanjem. Pri nedonošenčkih in dojenčkih, ki jih hranijo s stekleničko MimJumi, ne prihaja do zmede zaradi sesanja, saj MimiJumi podpira enostaven prehod od dojke k steklenički s specialnim cucljem in nazaj.

Skrbno premišljena funkcija

mimijumi-polnjenje

Mehak cucelj je bil oblikovan skladno s teksturo in videzom materine dojke in zagotavlja popolnoma enak način sesanja, kot če bi dojenčka mamica dojila. Različne lastnosti materiala, kot na primer optimalno prilagajanje in raztezanje ali stabilnost na točno določenih mestih, ki preprečuje, da bi se cucelj vgreznil kot pri drugih stekleničkah, omogočajo sesanje kot pri dojenju. Integriran sistem proti kolikam preprečuje, da bi v steklenički nastajal podtlak, zaradi katerega mora dojenček prekiniti pitje oz. sesanje, požira zrak in ima posledično boleče in neprijetne črevesne kolike. Steklenička MimiJumi pa preprečuje nastajanje kolik in omogoča lažje in boljše prebavljanje mleka in druge tekoče hrane.

Higiena

MimiJumi steklenička je sestavljena le iz dveh delov medicinske kakovosti, katerih čiščenje je popolnoma enostavno in zelo temeljito. Navoj je integriran direktno v cucelj in se samo s polovičnim obratom fiksno pritrdi na stekleničko. Steklenička nima vmesnega plastičnega tesnilnega navojnega dela, ki ga imajo vse druge stekleničke, kar pomeni, da tukaj ni možnosti razvoja in razmnoževanja patogenih klicev, mikrobov in bakterij.

MimiJumi cucelj je izdelan iz anti-alergenega naravnega silikona z nevtralnim okusom. To pomeni, da cucelj nima tipičnega, gumijastega okusa kot cuclji iz lateksa, ki je tudi zelo pogost razlog, da nedonošenčki in dojenčki druge stekleničke kakor tudi dudice zavračajo.

Varnost

MimiJumi steklenička je izdelana iz kakovostnih materialov brez vsebnosti škodljivih snovi. Specialen cucelj je narejen iz silikona medicinske kakovosti, ki je izdelan skladno z najvišjimi standardi kakovosti v Avstriji. Telo stekleničke je izdelano iz Grilamid®-a. To je švicarska umetna snov, ki odlično nadomešča steklo, je od njega približno 60 odstotkov lažja in nelomljiva. Poleg tega se ne razpraska kot navadna plastika, zato nalaganje mikrobov, klicev in bakterij tukaj ni možno.

MimiJumi steklenička izpolnjuje vse zahteve Evropskega standarda EN 14350 (“Izdelki za dojenčke in majhne otroke – izdelki za tekočo hrano”). Vse dele stekleničke lahko pomivate v pomivalnem stroju in razkužite v sterilizatorju. Vsi sestavni deli stekleničke so bili testirani in preverjeni s strani TÜV Rheinland in so certificirani kot izdelek brez vsebnosti škodljivih snovi.