mimijumi-funkcijaMimiJumi stekleničke in cuclji so bili razviti na pobudo zdravnikov, babic, logopedinj, otroških psihologov in svetovalk za dojenje. Njihov cilj je bil razviti stekleničko, ki bo čim bolj podobna naravni mehaniki sesanja pri dojenju.

Pri dojenju dojenček zajame večjo površino materine dojke in med sesanjem z jezikom in nebom ustvari vakuum v ustih. S kompleksnimi gibi ustnic, čeljusti, jezika in neba si dojenček dobesedno »pridela« vsak požirek mleka – in zaradi napornega sesanja tudi hitreje zaspi.

Enako je pri uporabi stekleničke MimiJumi! Dojenček si mora mleko sam »pridelati« in tako ostane naraven način sesanja in pa razvoj čeljusti, jezika, neba, zobovja enak kot, če bi ga mamica dojila.

Pri drugih, običajnih stekleničkah za dojenčke, pa lastna teža in različne velikosti odprtin poskrbijo za pretok mleka ali druge tekočine v usta in dojenčku med pitjem ni potrebno sesati.

Kako deluje MimiJumi?

Kot na dojki regulira in kontrolira dojenček s stekleničko MimiJumi pretok in količino hrane »SAM« in lahko pije brez »pritiska od zgoraj«. Med pitjem lahko normalno diha, požira, počiva, saj mu tekočina – kot pri drugih običajnih stekleničkah – ne teče sama v usta. Dovršeno razvit poseben cucelj omogoča zajem večje površine cuclja v usta, saj sta oblika cuclja in sesek enaka materini dojki in bradavici. Tako dojenček pri uporabi drugih stekleničk za dovajanje hrane in tekočine, ko mamica seveda še doji, ni zmeden.

Material in sestava cuclja preprečujeta vdor cuclja v notranjost stekleničke, vgrajen sistem za preprečevanje kolik pa preprečuje nastajanje podtlaka v steklenički, ki nastaja pri običajnih stekleničkah in povzroči, da morajo dojenčki prenehati s sesanjem. Pri tem pogoltnejo veliko zraka in imajo posledično hude in boleče črevesne kolike.