varcevalni-paket-500Dojenje je najbolj naraven in zdrav način hranjenja dojenčkov. Strokovnjaki opozarjajo na številne prednosti dojenja: boljše zdravje mamice in dojenčka, manjše število alergij, manj vnetja srednjega ušesa, mehurja, infekcij želodca in črevesja, infekcij dihalnih poti, kakor tudi manj možnosti za razvoj sladkorne bolezni in prekomerne teže mamice in otroka. Študije so dokazale, da so mamice, ki otroka dalj časa dojijo, tudi v menopavzi vitkejše od tistih, ki niso dojile.

Vendar pa obstajajo tudi primeri, ko mamice ne morejo ali pa nočejo dojiti. Žal je tudi nekaj takšnih primerov, ko mamica zboli ali pa otroka zapusti in je ta odvisen od drugih. Tukaj nastopi specialna in posebna steklenička MimiJumi, dragocena podpora v takšnih primerih: specialni cucelj je optično in funkcionalno izdelan kot materina dojka in tako po svoji sestavi, obliki in funkciji preprečuje zmedo pri sesanju.

To je najpomembnejše prvih 4 do 8 tednov, saj se v tem obdobju dojenček in mamica še učita dojenja in navajata drug na drugega in je dojenček še zelo dojemljiv in v primeru motenj pri dojenju hitro začne zavračati dojko in posledično tudi druge stekleničke. MimiJumi pomaga pri dovajanju hrane, kadar mamica ne more ali nima dovolj mleka, in nato še vedno omogoča nemoteno nadaljevanje dojenja – kar pri drugih stekleničkah ni več možno, saj se dojenček navadi na hiter pretok tekočine!

MimiJumi je nepogrešljiva tudi ob odhodu mamic nazaj v službo: tudi očetje, stari starši in druge osebe lahko s stekleničkami MimiJumi hranijo otroke, brez da bi se pri tem dojenček odvadil dojenja in sesanja na mamini dojki. Mamice se tako na nežen način razbremenijo in niso več obremenjene z mislijo, kdaj bodo dokončno prenehale z dojenjem svojega otroka.